Albert Pascual // SANT CARLES DE LA RÀPITA

El Rogaining és un esport basat en les curses d'orientació on els participants han de localitzar una sèrie de controls marcats en un mapa amb l'única ajuda d'un mapa i una brúixola, res de sistemes de navegació.

Aquest esport va començar a Austràlia als anys 50 del segle passat i a poc a poc s'ha popularitzat en altres països del món.

El Centre Excursionista La Foradada en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita serà a les Terres de l'Ebre, és l'impulsor de la primera cursa d'orientació d'aquestes característiques. La prova substitueix l'habitual cursa per muntanya en un calendari ja molt atapeït a les nostres comarques.

Els participants, que competeixen en equips, disposaran d'un mapa que se'ls entregarà 15 minuts abans de la sortida, on apareixen marcades les 30 fites que l'organització distribuirà per un territori d'uns 10 quilòmetres quadrats a la Serra del Montsià. Les fites, tal com quedarà senyalitzat al mapa, tenen diferents puntuacions –entre 3 i 9 punts-, en funció de la dificultat tècnica i distància per arribar-hi.

La Rogaine començarà a les 10 del matí i els equips interessats a participar-hi tenen fins al diumenge 26 de febrer per inscriure's. De moment, hi ha més d'una vintena d'equips inscrits, amb mig centenar de participants. Les inscripcions per al Canicròs, acaben el 2 de març, i per participar en la Cursa infantil hi ha temps fins al mateix dia. Podeu trobar més informació de la cursa d'orientació al web rogaineserramontsia.blogspot.com.es i al Facebook Rogaine Serra del Montsià.

Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter

A LA CARTA


MÉS PROGRAMES

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Canal21ebre.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació