Míriam Gavaldà // BATEA

A mitjans d’octubre la Generalitat anunciarà on van destinades les 233 places noves per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental de les Terres de l’Ebre. Una de les incògnites rau en si hi haurà places per a la residència d’avis de Batea, actualment amb 30. Aquest estiu, l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, va mostrar el seu malestar amb la Generalitat i va plantejar la possibilitat de deixar Catalunya per formar part d’Aragó. Un dels motius va ser l’incompliment del Govern a l’hora de concretar 30 noves places. El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, ha indicat que Paladella és conscient, com ja li va transmetre la consellera, que hi ha altres poblacions com Tortosa o Amposta amb llargues llistes d’espera que tenen prioritat.

Des de 2010 que no es concertaven noves places, ara l’atorgament d’aquestes 233 representa un increment del 14% a Terres de l’Ebre i una inversió de més de 2,6 milions d’euros. Iglesies ha explicat que aquest nombre de places inclouen tant places residencials com d’atenció diürna i de serveis ocupacionals amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la població i a la vegada escurçar les llistes d’espera.

La Generalitat també ha preparat un pla de xoc per atendre infants i adolescents tutelats a Terres de l’Ebre. Aquest pla inclou la creació d’un nou centre residencial, que es suma als dos que ja existien. A més, també s’han incorporat 3 nous professionals als equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. També a principis de 2018 la Generalitat té previst obrir el primer Centre Residencial d’Educació Intensiva, que acull adolescents tutelats de 12 a 18 anys amb alternacions de conducta. Una altra de les novetats és que al 2018 i haurà 2 nous pisos assistits per a joves de 18 a 21 anys.

Actualment el sistema de protecció de la Generalitat atén prop de 300 infants i adolescents a Terres de l’Ebre. D’aquests, dos terços viuen en família extensa o acollidora, mentre que la resta es troba en centres residencials.

Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter

A LA CARTA


MÉS PROGRAMES

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Canal21ebre.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació