Cinta Bonet / ACN // TORTOSA

Un centenar de representants d'entitats i de grups ecologistes, diputats, càrrecs institucionals, científics o investigadors universitaris de l'àmbit de la Península Ibérica han creat un front comú ampli per contrarestar les propostes que el govern espanyol posa sobre la taula en les negociacions, principalment amb els regants, per tancar un Pacte Nacional de l'Aigua. L'Acord Social de l'Aigua en Defensa dels nostres Rius i de l'Aigua Pública s'ha posat en marxa amb l'objectiu de contrarestar les polítiques de construcció d'embassaments, transvasaments i mercantilització de l'aigua. El portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs, ha insistit que “es tracta de preveure allò que preparen”.

La PDE reclama obrir el debat a tots els agents implicats en polítiques d'aigua alternatives i compromesos a actor contra el canvi climàtic amb la idea de traslladar la discussió a tots els territoris i trencar el que considera un monòleg de l'executiu del PP.

La concreció dels objectius es realitzarà en una trobada prevista a Saragossa el pròxim 17 de febrer. Tot això, però, ha recordat Tomàs, no alterarà, ni modificarà ni alentirà els objectius i la política del mateix moviment antitransvsament ebrenc. De fet, segons ha anunciat el també portaveu, Joan Antoni Panisello, la PDE celebrarà la seva setzena assemblea general el pròxim mes de març amb la idea d'informar la població sobre l'estat de la qüestió i el possible plantejament de noves mobilitzacions.

Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter

A LA CARTA


MÉS PROGRAMES

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Canal21ebre.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació