Cinta Bonet / ACN // TORTOSA

La Junta Electoral de Zona de Tortosa ha donat 24 hores a molts alcaldes del Baix Ebre i la Terra Alta per retirar qualsevol objecte o element partidista que trobin als espais públics. La jutgessa adverteix en les actes que l'incompliment del requeriment pot suposar un delicte electoral o de desobediència a l'autoritat castigats amb penes de presó. Un dels primers en comparèixer ha estat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ha qualificat la situació “d'estranya i esperpèntica”.

Les citacions han arribat als secretaris interventors a primer hora del matí d'aquest dimarts. Bel ha explicat que han rebut uns informes, fets pels Mossos d'Esquadra, amb alguns exemples dels “distintius partidistes” que han de treure.

Els alcaldes i secretaris citats han estat, almenys, els de Horta de Sant Joan, La Pobla de Massaluca, Gandesa, la Fatarella i Corbera d'Ebre, i els de Tortosa i les EMD de Jesús, Campredó i Bítem, de Paüls, l'Ampolla i Roquetes.

Bel ha remarcat que les del 21-D “no seran unes eleccions normals” i ha fet una crida per “la rebel·lió” de la ciutadania contra a aquesta situació a través del vot. Precisament aquest dimarts l’Ajuntament ha començat a netejar una pintada que el Comitè de Defensa de la República de Tortosa va fer diumenge al mur del riu Ebre, a Ferreries, on van escriure la paraula “República”. La Junta Electoral havia requerit la neteja a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i aquesta havia advertit que en reclamaria els costos a les persones que es van identificar durant la pintada. L'alcalde de Tortosa ha demanat que abans de criticar l'actuació a les xarxes socials “haurien de ser més conscients de la realitat que estem vivint”.

Un altre col·lectiu que ha hagut d'acatar les ordres de la Junta Electoral de Zona ha estat el Col·legi d'Advocats i Advocades de Tortosa. La Junta Electoral va intentar prohibir la sessió extraordinària que els lletrats van celebrar aquest dilluns al vespre. Finalment la reunió es va dur a terme i se'ls ha prohibit fer públics els acords que s'hi van debatre fins després de les eleccions del 21 de desembre.

Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter

A LA CARTA


MÉS PROGRAMES

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Canal21ebre.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació