ACN // SANT CARLES DE LA RÀPITA

El diputat d’ERC Lluís Salvadó ha assegurat en una publicació al seu Facebook que no sap què decidirà fer les “properes hores” però sosté que, com sempre, estarà a disposició “del que consideri el seu partit”. En aquest sentit, ha tornat a demanar disculpes “a totes les dones i homes que s’han sentit ofesos i decebuts”, especialment a la seva “família d’ERC”, per una conversa “del tot improcedent i descontextualitzada”. En aquest sentit, lamenta que després de 30 anys de “militància activíssima en els valors republicans” i de lluita “contra totes les discriminacions” hagi de passar per un “miserable masclista” i espera, alhora, que se’l jutgi per “30 anys de fets” i no per una “conversa sarcàstica robada de la intimitat”. “Hi insisteixo per si algú ha interpretat que estem davant de la norma i no pas de l’anècdota, però per molt desafortunada que sigui, no passa de ser un bolet aïllat”, ha reblat.

Dos dies després de la filtració a Antena3 de la polèmica conversa telefònica, Lluís Salvadó ha volgut donar explicacions perquè personalment, assegura, ho necessita, així com les persones del seu entorn.

El diputat d’ERC ha lamentat en el text que des de fa més d’un any estan sotmesos a una pressió brutal pels “poders d’un Estat disposat a tot” i que aguanten com “bonament” poden perquè el fet que Oriol Junqueras estigui a la presó els “obliga moralment a resistir”. “Si ell aguanta Estremera, nosaltres estem obligats a tot, però les forces comencen a flaquejar a casa”, ha reblat.

Així, ha assegurat ser coincident que l’estratègia d’enfonsar-los “políticament i, sobretot personalment” no pararà i resistir avui creu que no garanteix resistir en un futur.

Una broma “de mol mal gust”

El també exsecretari d’Hisenda ha insistit que la conversa incloïa una “conya de molt mal gust” que cap dels que l’han sentit en pot desxifrar el significat real perquè “forma part d’un codi personal de vivències compartides”. “Una conversa entre dues persones que es coneixen profundament i saben que ni un ni l’altre pensen ni han fet mai el que estan dient”, ha precisat.

Així, no ha amagat que en trobades d’amics sovint estan “poc per l’estètica” però insta a penjar a Twitter “les seves contrasenyes” a qualsevol que cregui que no té una conversa o un correu del que avergonyir-se en veure’l als diaris.

Amb tot, ha afegit que és conscient que s’ha de ser “profundament crític” amb el llenguatge masclista i amb tot el que comporti “la cosificació de la dona en tots els espais” com creu que ha fet sempre. “Em fot, i molt, que després de 30 anys de militància activíssima en els valors republicans i de lluita contra totes les discriminacions hagi de passar per un miserable masclista”, ha conclòs.

Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter

A LA CARTA


MÉS PROGRAMES

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Canal21ebre.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació