Albert Pascual // LA SÉNIA

El Camp d'Esports de la Sénia va tornar a ser el centre neuràlgic de la Marató de la Fageda, que enguany arriba en format de Mitja Marató a banda de la clàssica Pujada a Pallerols. L'organització d'aquesta prova que forma part del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre així ho va decidir de cara a preparar una millor prova el pròxim any.

Des de l'Ajuntament de la Sénia, el seu alcalde, Joan Moisés, volia destacar la qualitat d'aquesta marató i tot el que suposa per donar a conèixer els espais naturals del municipi, i és que a la Sénia està la fageda més meridional de la Península Ibèrica.

Més de 250 corredors van poder recórrer els camins i senderes del terme ascendint fins als Tres Castells des d'on es potπ veure tota la plana, i des d'aquest punt fins a la Carrasqueta o la Font de Pallerol completant la meitat del recorregut i tornant cap al poble on Lluisma Mas del BTT Montbike Amposta guanyaria la prova en parar el crono en 1:29:31.

Gemma Colomé va ser la primera noia a acabar el recorregut en 1:52:33. Colomé comentava com de dura li va resultar la prova.

Pel que fa a la general del Circuit Ebrenc, Eva Cris Llobet i Lluisma Mas, tots del Montbike Amposta lideren la prova amb 510 i 416 punts respectivament. La Cursa Panxampla d'Alfara de Carles serà la següent del calendari, una cita que arribarà el pròxim 14 de maig.