Continuen sense abaixar la guàrdia. Des d’abans de l’inici de la pandèmia, el servei de medicina preventiva i epidemiologia de l’Hospital Verge de la Cinta ha estat seguint l’evolució del nou coronavirus. Primer amb prudència i des de la distància d’un virus originat al centre de la Xina, i des del mes de març amb una situació que amb virulència s’ha estès fins a arribar a casa nostra.
Josep Rebull, doctor responsable de l’àrea de medicina preventiva i epidemiologia del Verge de la Cinta, habitualment atén a viatgers que preparen unes vacances a països que pateixen malalties molt diferents a les existents aquí. Rebull explica que, originalment, amb el virus afectant l’Àsia oriental, “les informacions eren unes altres, semblava que era com una grip amb una mica més de mortalitat”, però s’ha hagut de veure “en directe” que les característiques no són les d’una grip.
El doctor Josep Rebull explica que el més difícil ha estat lluitar contra una epidèmia fins ara desconeguda, que ha obligat a canviar la forma de treballar sobre la marxa.
Durant els últims mesos, la feina a l’hospital no ha estat fàcil. Llargs torns, poc descans i només un objectiu: la COVID-19. Les Terres de l’Ebre són una de les regions sanitàries amb una menor incidència al nostre país, però adverteixen experts com el doctor Rebull que no s’ha d’abaixar la guàrdia: “Amb l’esforç i la feina feta fins ara, cal mantenir la distància física i la bona higiene personal i d’objectes que puguem tocar”.
Amb el coronavirus campant per tot el món, de moment no seran viatgers qui visitarà Josep Rebull. I les recomanacions que fins fa poc donava sobre com evitar la Malària o el Dengue a l’Àfrica, ara les dóna a la població en general que pateix, com poques vegades s’ha vist, una pandèmia d’estes característiques. Avui el nostre aplaudiment és per a ell i el seu equip.