El periodista Jordi Duran acaba de publicar el llibre ‘Carrilaires sota sospita’, que analitza el conflicte social, la repressió i la depuració ferroviària a Móra la Nova durant la Guerra Civil i els primers anys de la dictadura franquista. De fet, la monografia és la continuació de la seua obra anterior, ‘L’altra guerra’, sobre la patrulla antifeixista de Móra la Nova en la revolució social del 1936. I és que, en acabar la Guerra Civil, gairebé 300 ferroviaris de Móra la Nova van ser depurats pel franquisme.
En el cas de Móra la Nova, un important nus ferroviari amb molts afiliats als sindicats de la CNT i la UGT, van haver-hi una vintena de ferroviaris que no van ser readmesos a la feina, i també una vintena més que van ser empresonats o afusellats. Altres, van ser traslladats a altres destins, i molts directament no van sol·licitar recuperar el seu lloc de treball. Segons Duran, la repressió va ser molt dura.
El llibre està editat pel Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, amb la col·laboració del Memorial Democràtic i del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE).