L’Ajuntament de l’Ampolla va acollir la presentació el què serà l’onzena edició del Torneig Jordi Pitarque amb convidats de luxe i la presentació a càrrec del periodista esportiu ebrenc Jesús Ferrando.
Francesc Arasa, Alcalde de l’Ampolla, valorava el torneig com un projecte esportiu consolidat i que ha sabut renovar-se any rere any. Incloent-t’hi importants novetats com la inclusió de jugadors amb discapacitat intelectual, l’any passat amb la internacionalització amb l’Olympique Marseille i enguany incloent el futbol femení. “Gràcies en part a l’AE JPC, ja disposem de 9 desfibril·ladors, arribant a 8 espais cardioprotegits, i un altre de mòbil” comentava l’alcalde. A més, reivindicava la importància del torneig pel seu impacte socioeconòmic i esportiu que suposa per a l’Ampolla, i també com a mitjancer per al turisme al municipi i per extensió a les Terres de l’Ebre.
Dani Pitarque, president de l’AE JPC, fent valoració de l’última edició, explicava que va ser molt emotiva al complir 10 anys de torneig i poder-la internacionalitzar amb la presència de
l’Olympique de Marseille.
Aquesta XI edició seguirà amb l’estructura habitual que tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 de setembre. No obstant, el dissabte anterior, el dia 9, es celebrarà la fase prèvia. “Ja feia anys
que estava sobre la taula la presència del futbol femení al torneig i enguany vam decidir que era l’hora d’introduir-hi el futbol femení” comentava el president de l’Associació. Aquesta novetat
incorporarà dos grups de 4 equips, els quals els dos primers equips passaran a la final que es disputarà el mateix 9 de setembre.
Pitarque seguia dient que “També, hem intentat que el nivell dels equips amb jugadors amb discapacitat intel·lectual sigui més elevat, ja que enguany vindrà el FC Barcelona de la Liga Genuine, una selecció de Terres de l’Ebre, entre d’altres”.
Marie France Domenech, Vicepresidenta de la Fundació Dr. Ferran, recordava que ja venien col·laborant amb l’AE JPC des del 2017, i per això, aquest any s’ha signat un conveni de col·laboració que contribuirà econòmicament per estudiar i detectar la població de risc per la mort sobtada a les Terres de l’Ebre amb el programa REMOTE.
D’altra banda, el delegat a les Terres de l’Ebre de la Federació Catalana de Futbol, Miquel Piñol, apuntava que era un gran avenç incloure el futbol femení en aquest torneig, i ja va anunciar, en exclusiva, que es faria una selecció de futbol femení de les Terres de l’Ebre, com a representació de les nostres comarques al torneig. “Cal formar-se per al correcte ús dels aparells”, així animava Miquel a totes les associacions per a que el personal dels clubs estigui preparat per si cal fer-ne ús. A part es mostrava satisfet del percentatge elevat d’espais o equipaments cardioprotegits.
Les convidades Maite Arasa i Mireia Fibla aprofitaven per mostrar la seva trajectòria dins del futbol femení posant a la palestra les dificultats que es van trobar en el seu moment i es sentien
emocionades per veure que el futbol femení tindria representació al torneig i esperonava a la organització a que la iniciativa perdurés amb els anys.
Per acabar, Dani Pitarque, com a president de l’AE JPC, animava a l’assistència a l’Ampolla per gaudir de l’XI Torneig Jordi Pitarque Ceprià els dies 9, 16 i 17 de setembre.