Els cinturons fetals d’un sol ús ideats per una start-up de les Terres de l’Ebre comencen la seua producció a gran escala. La idea impulsada per un grup de tres llevadores ha tingut en la seua fase de proves un gran èxit entre els professionals perquè al ser d’un sol ús, descarten la càrrega bacteriana en plena pandèmia.
L’empresa emergent ebrenca Treematernity ja veu com s’estan començant a fabricar cinturons fetals d’un sol ús amb la previsió de fer-ne unes 3.000 unitats en una setmana. Una idea que van impulsar fa tres anys un grup de llevadores de les Terres de l’Ebre.
La idea ha tingut una bona acollida entre el sector. El Belty ofereix més seguretat i garanties higièniques per monitorar el fetus perquè s’utilitzen uns cinturons que permeten evitar la reutilització de les corretges tradicionals i la càrrega bacteriana que això comporta en plena pandèmia.
El CatSalut ja ha donat el consentiment per a la fabricació dels cinturons, que s’està duent a terme a les instal·lacions de l’Escola de Teixits de Canet de Mar, de la Diputació de Barcelona. Un equip de cinc tècnics de la institució i d’Eurecat els fabriquen amb els materials sobrants utilitzats en la versió inicial de Belty que expliquen, ja utilitzen a l’Hospital de Tortosa.
El monitoratge fetal extern és la prova més extensa en la pràctica clínica per a valorar el benestar fetal abans i durant el part. Enregistra la freqüència cardíaca del fetus i la dinàmica uterina a través d’uns transductors que se subjecten amb unes corretges a l’abdomen de la mare.