La Cambra de Comerç de Tortosa viu amb incertesa el Brexit i les conseqüències que pot tenir per les empreses del territori, especialment pel sector agroalimentari. A partir del 31 de gener s’iniciarà un any de transició a l’espera de saber si aquest serà un Brexit tou o dur. En qualsevol cas, el president de l’ens cameral, Francesc Faiges, assenyala que més d’un 20% d’empreses de les Terres de l’Ebre es podrien veure afectades.
Faiges també ha explicat que la Cambra de Comerç de Tortosa presidirà la comissió d’indústria del Consell de Cambres, i que també ha demanat formar part de la comissió d’infraestructures per incidir en la reclamació d’unes millors comunicacions pel territori.
L’ens cameral també està immers en la redacció del pla estratègic 2019-2023. La internacionalització, la formació, els programes d’ajuda a la competitivitat de les empreses o el desenvolupament d’una funció de suport público-administrativa són els eixos principals d’aquest pla. El gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Minguell, ha destacat el programa de Garantia Juvenil per a menors de 29 anys amb els qual molts joves han pogut trobar la seva primera feina.
Pel que fa a la nova Llei de Cambres, el secretari general de la Cambra de Comerç de Tortosa, Pau Gisbert, ha reclamat un finançament públic.
També l’adaptació de la normativa a nous reptes tecnològics.
Aquest 2020 es continuarà amb els cafès-cambra, se celebrarà una nova edició dels Premis Cambra i també la ruta a Tortosa de tapes.