Un any més el delta de l’Ebre ha sigut testimoni de l’aparellament i el naixement de polls de flamencs. Una espècie que ja és icònica d’este espai natural de la mediterrània.
La colònia ha registrat el seu màxim històric, amb 4.303 parelles i la cria de 3.260 polls. Estes xifres tan considerables són degudes al control d’animals predadors que es fa des del Parc Natural.
Enguany s’ha suspès el clàssic anellament de cries del juliol a causa del coronavirus. Els tècnics del parc no temen que això interferisca en la sèrie d’observació dels moviments migratoris de l’espècie.
Per fer el control, este estiu s’ha optat per les fotografies i vídeos des del dron del cos d’Agents Rurals, que va constatar l’activitat reproductora dels flamencs a les salines de la Trinitat de la Punta de la Banya.
Se sap que els flamencs ja criaven al delta des del segle XVI, però no van començar a reproduir-se fins als anys 1990 del segle passat, un cop establert el Parc Natural del Delta de l’Ebre.
El flamenc és una de les espècies més emblemàtiques del Parc Natural, i és l’únic lloc a Catalunya on es reprodueix i un dels pocs punts de la Mediterrània on ho fa de manera regular.
Tot i que és a l’estiu quan es reprodueix, l’hivern és el moment de l’any on són més presents amb més de 12.500 exemplars.