Donar veu a dones invisibilitzades i posar al centre el debat sobre colonialisme i feminisme. Aquest és l’objectiu de la setena edició del festival Femme in Arts, que s’ha dut a terme del 23 al 26 de novembre a Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, a Amposta. Amb motiu del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el certamen ha posat el focus en la “política del color” per tractar qüestions com el racisme. Així ho explica Aida Boix, directora de Lo Pati – Centre d’Art.
El Femme in Arts està organitzat per Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre amb la col·laboració de les àrees de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Amposta, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià (SIAD) i el Servei d’Intervenció Especialitzada de les Terres de l’Ebre (SIE) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que gestiona la Fundació Montsià a Amposta. Maria Teresa Lletí, directora del SIE, ha explicat que el masclisme, en part, tracta d’invisibilitzar, i en l’art les dones també es troben constantment en aquesta situació.
La programació del Femme in Arts ha comptat, entre moltes altres activitats, amb un col·loqui sobre ‘La política del color del gènere’, un taller de fanzines per explorar aquest format de publicació com a eina d’expressió de les experiències feministes portat per l’artista Irene Pérez, i un vermut musical a càrrec de Meli Perea.