Parlar de Mari Chordà és parlar de feminisme, de sexualitat lliure, del plaer, de la maternitat i, sobretot, és parlar de pintura i poesia. El Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT) dedica ara una retrospectiva a la creadora ampostina que difon la seva faceta d’artista plàstica i alhora en reivindica la figura i trajectòria en el camp de l’activisme social i cultural i del feminisme.
I és que el nom de Chordà no només es limita al camp de la pintura i la poesia. Com a activista cultural i social, l’any 1968, va fundar Llar a Amposta, un espai que durant dos anys va acollir concerts, exposicions i altres activitats. Més tard també va crear amb un grup de dones la Sal, un bar biblioteca feminista pensat com espai de tertúlia, suport i assessorament, que derivaria en una editorial de literatura i assaig de dones.
L’exposició “Mari Chordà… i moltes altres coses” és oberta al públic fins al 28 d’abril al MAMT, i a partir del juliol es podrà visitar al MACBA de Barcelona. // CINTA BONET / TAC 12.