El Museu de la Mar de l’Ebre presenta el calendari d’activitats per a aquest any 2022. Aquesta programació és el resultat de la cooperació entre l’Ajuntament de la Ràpita, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Museu de la Mar de l’Ebre, i amb la col·laboració de les entitats o organitzacions implicades en cada cas. Enguany, a la sala d’activitats temporals del museu hi passaran un total sis exposicions de temàtiques molt diverses. Totes elles ens contaran els diferents aspectes que conformen el nostre patrimoni cultural i marítim a través de la pintura, l’escultura, la
fotografia, o els objectes i l’explicació històrica. A més a més, la gran majoria comptaran amb activitats complementàries lliures i gratuïtes que pretenen apropar i afavorir la participació de la població.
Una mar de colors (de febrer a abril). En coordinació amb la galeria Port Gallery de Barcelona. Es tracta d’una mostra de pintura amb temàtiques marineres de tota Europa d’artistes internacionals com Ulpiano Carrasco, Vera D o Stephane Villafane.
- La Sirga de la vida (d’abril a juliol). Obra escultòrica de l’artista rapitenc Damià Montes. Després de molts anys vivint i exposant el seu art a Barcelona, Montes torna al seu poble natal amb una exposició que és el reflex del seu propi periple per la vida.
- 75 anys de la AMR (de juliol a agost). Aquest 2022, l’Agrupació Musical Rapitenca celebra el seu 75è aniversari i juntament amb el museu prepara un recorregut fotogràfic que mostra la història dels i les músiques que han omplert de ritme els nostres carrers.
Modelisme naval (de setembre a octubre). Una exposició de vaixells en miniatura fets pels millors artesans del nostre poble.
- Parc Natural del Delta de l’Ebre (d’octubre a novembre). Quines necessitats van portar a la creació del parc? Com van ser els seus inicis? Tot això i moltes curiositats més en una exposició que explica la fundació del parc natural. En coordinació amb el Museu de les Terres de l’Ebre i el Parc Natural del Delta de l’Ebre.
- Mestres d’aixa de butxaca (de desembre a gener de 2023). Una exposició per recordar i descobrir com es feien abans els barquets de joguina. En coordinació amb el Museu de les Terres de l’Ebre i la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana.
Tanmateix, l’equip del Museu de la Mar de l’Ebre prepara un seguit d’activitats per a les festivitats assenyalades què, d’uns anys ençà, integren al museu en l’àmbit social i ciutadà del nostre poble. És el cas del festival Orígens, les festes majors o el dia internacional dels museus.
Altres activitats programades són el cicle ‘Ebre, Art i Patrimoni’, la visita teatral d’estiu o el clàssic cicle de conferències ‘Històries de la Mar de l’Ebre’. Tot i això, l’activitat diària del museu no para i les persones que desitgin visitar-nos poden fer-ho en el nostre horari habitual. El tècnic del museu, Àngel Pascual, convida a tots i totes a “participar i gaudir d’unes activitats obertes a tothom, que ens ajuden a créixer junts amb la cultura i el patrimoni del nostre poble”.
A més a més, el Museu de la Mar de l’Ebre compta amb visites guiades, rutes i tallers gràcies al Servei Educatiu i Turístic del Museu de les Terres de l’Ebre. Per a més informació podeu contactar a través de les vies de comunicació oficials.