Aquest dissabte s’ha celebrat a Amposta el III Congrés de l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià, amb el títol ‘Arqueologia i paleopaisatge protohistòric a l’antiga desembocadura de l’Ebre’.’ L’objectiu principal era donar a conèixer el passat, en aquest horitzó protohistòric. El congrés se centrava en aquesta època, ja que possiblement és un dels períodes menys coneguts per la població. En part, a causa de la falta de recerca consolidada. Daniel Fibla, estudiant d’Història i organitzador de les jornades, ha recalcat que en aquests darrers anys hi ha hagut importants avenços en el coneixement protohistòric, la qual cosa ha permès generar noves hipòtesis i noves perspectives entorn la protohistòria a l’antiga desembocadura de l’Ebre.
El Paleopaisatge estudia l’antiga línia de la costa protohistòrica, i per tal d’exposar les últimes novetats arqueològiques, al Congrés hi participaven els principals equips de recerca que treballen al territori.
Unes jornades que neixen per poder oferir una visió completa i actualitzada del poblament protohistòric, en una zona de gran importància en el passat, com va ser la desembocadura del riu Ebre, principal eix de comunicació del territori en aquella època.