El Consell Comarcal del Priorat, la Diputació de Tarragona, l’IRTA i Vitec posaran en marxa un pla pilot de compostatge. La iniciativa és un pla municipal de gestió de residus per aprofitar la fracció orgànica i transformar-la en compost de qualitat. Es tracta d’un pla pioner que permet als consistoris gestionar ells mateixos els residus orgànics i posar la mirada en la transició ecològica.
El Priorat impulsa un pla pioner de compostatge per gestionar els residus orgànics des de l’àmbit municipal i de forma ecològica. El projecte consisteix a transformar la fracció orgànica en un compost d’alta qualitat que es puga utilitzar en el sector agrícola. El pla compta amb la instal·lació d’una petita planta de compostatge a cada municipi i dues més grans a Falset i Cornudella del Montsant.
El compostatge s’obtindrà a partir dels residus de la fracció orgànica i de les restes llenyoses agrícoles. Això permetrà fer un compost d’alta qualitat i eliminar la contaminació que suposa el transport d’aquests residus.
El pla també té l’objectiu de millorar la gestió dels residus de poda i agrícoles que, actualment, s’eliminen cremant-los. Aquesta iniciativa és un pas endavant per encarar la comarca cap a la transició ecològica i començar a gestionar els residus de km 0.
Actualment el projecte es troba en fase de redacció i es preveu que es puga posar en marxa a partir d’inicis del 2021. // Canal Reus TV.