Els organitzadors del Video Art Game (VAG) Experience ja ho tenen tot a punt per a l’únic esdeveniment del país que aborda els videojocs des d’una perspectiva cultural i artística. Les jornades es faran el dies 4 i 5 d’octubre a Amposta, amb activitats pensades per a tots els públics, més enllà de programadors o ‘gamers’. De fet, es tracta d’un projecte que sobretot busca impulsar i garantir la retenció i atracció de talent de la industria del videojoc i de l’oci digital a les Terres de l’Ebre.
De fet, el responsable de comunicació del VAG, Joan Garcia, ha remarcat que avui en dia, amb un ordinador i una bona connexió a internet, es pot treballar en la indústria del videojoc des de qualsevol lloc del món. També des de les Terres de l’Ebre, on es vol crear del primer hub tecnològic rural de la indústria del sud d’Europa, com a proveïdors de la gran indústria del videojoc.
Per la seua banda, el director del VAG, Valentí Garcia, ha assenyalat que la paraula rural ha deixat de tenir la connotació negativa que tenia fins fa un anys. D’entrada, es vol crear una xarxa de professionals del territori que treballen en la indústria del videojoc, l’animació 3D i l’art digital.
El programa del VAG Experience inclou sis conferències, tres exposicions, cinc tallers i un espectacle musical. Entre els ponents destaquen l’arqueòleg digital Andrew Reinhard i l’historiador Daniel García Raso, però també els ebrencs Jesús Pelendreu, Josep Piñol o Paco Rocha, ara establert a Batea: un artista conceptual que ha treballat per a marques com Nike o per a sèries tan populars com ‘Black Mirror’.