Treballar amb previsibilitat. Amb aquesta voluntat el departament d’Empresa i Treball, vol introduir canvis en la gestió dels Fons de Transició Nuclear. Atenent a les demandes del territori, es treballa en una línia directa a les empreses de 35 MEUR anuals. El secretari d’Empresa i Competitivitat, Jaume Baró, ha explicat que aquesta línia detallarà fins a sis conceptes a subvencionar.
La previsió és que es pugui treure la convocatòria abans de l’estiu. L’anunci s’ha produït des de la Ribera d’Ebre, on el conseller d’Empresa i Competitivitat, Miquel Sàmper, ha mantingut una reunió de treball amb els alcaldes de la zona. Sàmper ha deixat clar el compromís de la Generalitat per la generació de riquesa i prosperitat del territori, i minimitzar l’impacte del tancament de les nuclears.
També s’ha fet balanç de l’impacte dels Fons Nuclears durant el 2023 i 2024: generació de prop de 700 llocs de treball, recursos per a 400 empreses i més de 450 actuacions de transició energètica. L’economia digital ha tingut un paper destacat. A la nau del polígon del Molló s’ha aposat per un Hub d’Innovació Digital. La secretària de Polítiques Digitals, Maria Galindo, ha avançat que s’instal·laran fins a sis empreses per desenvolupar casos d’ús.
El departament d’Empresa i Treball també aposta per una governança dels fons des de la proximitat, amb incidència en la presa de decisions de la patronal i els sindicats. També en fomentar i accelerar la inversió en infraestructures i polígons.