La multinacional Enel Green Power España, S.L.U. ha sol·licitat l’autorització per construir la central eòlica la Fontcalda, a Batea, i de la seua infraestructura d’evacuació, situada als termes municipals de Batea, Caseres, Gandesa, Corbera d’Ebre, la Fatarella i Ascó. El projecte preveu onze aerogeneradors, amb una potència total instal·lada de 49 MW.
A més, els molins tindran tres pales, amb un diàmetre de 170 metres de longitud i una alçada de boixa de 115 metres, i les seues línies soterrades d’interconnexió a 33 kV. El Departament d’Acció Climàtica ha publicat aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) que sotmet a informació pública la seua sol·licitud.
Concretament, se sotmet a informació pública l’autorització administrativa prèvia, autorització administrativa de construcció, autorització del projecte d’actuació específica d’interès públic en sòl no urbanitzable i avaluació d’impacte ambiental del projecte del parc eòlic de generació d’energia elèctrica, sobre terreny en sòl no urbanitzable. Aquest projecta la seua infraestructura d’evacuació, línies soterrades a 33 kV, subestació SET Fontcalda 220/33 kV i la línia aèria d’alta tensió 220 kV, la qual tindrà una longitud de 29,94 quilòmetres. El pressupost de la central eòlica suma 47.388.702,51 euros.
Proposta de central ‘Calvari’ amb deu aerogeneradors entre Batea i la Pobla de Massaluca
El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) porta aquest divendres l’anunci d’una nova instal·lació, batejada com el Calvari, entre el mateix municipi i el veí de la Pobla de Massaluca. Segons la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia, construcció, autorització del projecte en sòl no urbanitzable i avaluació ambiental publicada pel Departament d’Acció Climàtica, la multinacional italiana que va adquirir Endesa preveu instal·lar deu aerogeneradors de fins a 200 metres d’altura, amb una potència total de 49 MW.
Enel preveu evacuar l’energia que podrien produir els aerogeneradors a través de la subestació les Crestes cap a l’estació transformadora a Ascó abans d’enllaçar amb la xarxa general. El pressupost total del projecte, que ja es va anunciar fa uns mesos, és de 49,2 milions d’euros.