La primera empresa que aterra al complex químic d’Ercros a Flix és el grup Gas Ibérica. Pertany al consorci francés Gazechim i habilitarà, en 4.000 metres quadrats del polígon químic, el seu centre d’emmagatzematge i distribució a Espanya i Portugal. Es portaran de França a Flix productes de potabilització i salinització de l’aigua (un sector amb un gran creixement i demanda), i altres per al sector farmacèutic, la refrigeració i climatització, i el comerç i la llar en general. La inversió prevista és d’uns 5 milions d’euros i es crearan fins a una vintena de llocs de treball. Gas Ibèrica és la primera empresa que arriba amb el pla de reindustrialització de l’Ajuntament de Flix i la Generalitat.
El director del grup Gas Ibérica, Diego García, ha agraït les “facilitats” que l’empresa ha trobat a Flix i també amb Ercros, propietària del complex químic on ha tancat enguany les últimes fàbriques de producció després de més de cent anys de funcionament del polígon químic. García ha detallat que Gas Ibérica comptarà amb unes instal·lacions de 4.000 metres quadrats dins del complex on situaran el seu centre d’emmagatzematge i distribució a Espanya i Portugal.
Els productes es continuaran fabricant a França i es transportaran envasats fins a la Ribera d’Ebre. El desplegament es farà en dues etapes, la primera fase a partir d’aquest estiu, en la qual es preveu invertir més de dos milions d’euros i crear entre cinc i vuit llocs de treball. La segona fase, amb l’arribada de nous productes, una inversió de prop de tres milions d’euros més i la contractació d’entre cinc i deu treballadors més, es preveu que estarà acabada i amb la planta “a ple rendiment” en el segon semestre de l’any que ve. Gas Ibérica no descarta que el projecte puga créixer en un futur i ampliar les seues instal·lacions a Flix.
Projecte d’atracció
Amb el que es confia des de l’Ajuntament de Flix i la Generalitat és que l’arribada de Gas Ibérica siga la primera implantació industrial de moltes al polígon químic, una “molt bona notícia” i “els primers dels fruits” de la taula de reindustrialització que es va posar en marxa fa anys a Flix amb la reducció de l’activitat d’Ercros i la possibilitat que l’empresa química marxés, com ha fet aquest 2023 amb el tancament de les últimes línies de producció.