Per donar a conèixer com es prepara un gos pigall i com reacciona davant les diferents situacions que es pot trobar en el dia a dia, la Fundació ONCE del Gos Pigall de Madrid ha organitzat a Reus una demostració. En un circuit tancat, emulant els carrers d’una ciutat, els assistents han pogut veure, i fins i tot viure, en primera persona, com es comporta el gos pigall, i aclarir qualsevol dubte.
La Sheila i el seu gos Garden conviuen des de fa sis mesos. El labrador ha estat entrenat per ser gos pigall i és de gran ajuda per a la seua mestressa, que no hi veu. Un circuit simulat a la plaça de la Llibertat de Reus ha permès mostrar la feina dels que ensinistren els gossos pigall i com aquests es mouen amb els seus usuaris. I és que precisament aquest era l’objectiu de la iniciativa, donar visibilitat a la feina que hi ha darrere d’un gos pigall.
Criar i ensinistrar els gossos pigall costa a la Fundació uns 35.000 euros, i actualment a Reus n’hi ha quatre d’actius. Els gossos més adequats per convertir-se en pigalls són el labrador, el golden retriever o el pastor alemany.
Els gossos es poden començar a ensinistrar a partir de l’any de vida i tarden entre 4 i 14 mesos per estar a punt per als usuaris. // CANAL REUS TV.