La cooperativa Enllaç de l’Ebre ha fet un balanç molt positiu del seu primer any d’activitat, malgrat la pandèmia de la Covid-19. Situada a l’Aldea i amb productes de km0, l’organització sense ànim de lucre compta amb 130 socis, entre productors, clients i socis. La coordinadora de la cooperativa, Laura Alameda, considera que es troben en un molt bon moment. També ha destacat que han pogut seguir gràcies a les aportacions dels socis.
Amb més de 500 referències, els productes que venen són 100% locals, com ara bé vins, cerveses, olis, cítrics o arròs, entre d’altres. Els excedents que s’obtenen de l’horta es reformulen per vendre’s com a conserves.
Els supermercats i botigues del territori que compten amb una línia eco són els principals clients de la cooperativa. L’exportació a França, Holanda i Dinamarca també és important per la cooperativa ja que compren els productes que no es poden trobar en aquests països. Ara bé, la cooperativa vol potenciar sobretot els grups de consum, perquè així l’enviament de productes és més sostenible. Els clients individuals encara són una minoria de clients a la cooperaitva, però cada cop la societat està més interessada pel producte ecològic, de proximitat i d’alta qualitat.
La cooperativa té un segell propi, la certificació Som Ebre. Es tracta d’un segell per als agricultors que no es volen inscriure al programa CCPAE, que és la que certifica l’agricultura ecològica a Catalunya. Això no vol dir que els agricultors de Som Ebre no treballin de forma ecològica, sinó que prefereixen no sotmetre’s a les dificultats que posa el departament d’Agricultura per aconseguir la certificació CCPAE. El segell Som Ebre agrupa productes naturals i de confiança.