Salvar Fullola i la Mola, els paratges de muntanya que hi ha entre el Perelló i Tortosa és l’objectiu d’una nova plataforma veïnal que s’acaba de crear, i que ja compta amb un centenar de veïns adherits.
No són contraris a les noves energies, però consideren que els tres nous parcs eòlics amb molins de grans dimensions que es projecten a la zona tindran un gran impacte ambiental en la fauna. També diuen que estarran a tocar d’un conjunt arquitectònic de gran valor històric, l’antic poblat i la torre de la Fullola, del segle XIII.
De fet es preveuen tres centrals eòliques, amb menys molins però més grans. De momet, el projecte ha passat les primeres fases de tramitació per rebre l’informe de viabilitat. Ara ja estan treballant en entitats ecologistes per intentar aturar la seua construcció. Els molins també estarien molt prop d’una zona amb molts habitatges dispersos amb veïns durant tot l’any.
L’entitat també presentarà als ajuntaments els seus arguments contra els nous parcs eòlics. De moment, han contactat amb l’Ajuntament del Perelló, que no preveu presentar informes desfavorables, i esperen una reunió amb Tortosa, tot amb la idea de tenir un suport més ampli semblant al que hi ha a la Terra Alta.
A Catalunya, la comarca del Baix Ebre va ser pionera en la construcció de parcs eòlics. En total hi ha sis centres de producció amb 159 aerogeneradors repartits al llarg de la serra de Boix-Cardó.