Si aquests dies heu passejat per la platja, segurament heu vist una gran quantitat d’algues a la vora del mar. En cap cas es traca de brutícia, sinó de les fulles de la posidònia. Des de finals de febrer, però sobretot ara al març, aquesta planta marina canvia el fullatge i les fulles velles són les que arriben a la costa a través del corrent marí. A l’Ametlla de Mar hi ha un dels prats de posidònia més importants de Catalunya. L’oceanògrafa Eli Bonfill explica perquè és tan important la presència d’aquesta planta.
Entre els mesos de novembre i desembre la planta floreix. Bonfill també explica per què es produeix aquest fenomen a les platges, i en quin estat de salut es troba el prat de posidònia de la Cala.
La posidònia es pot trobar a uns 30 metres de profunditat, en funció de la transparència de les aigües, i és l’ésser viu més longeu del planeta. Actua com qualsevol planta de terra ferma. Així que, quan caminem pel bosc durant la tardor, no diem que les fulles seques que han caigut de l’arbre són brutícia. Doncs, amb la posidònia és el mateix, i aquestes catifes seran visibles fins a principis d’estiu.