L’Ajuntament del Perelló encara no ha rebut cap notificació de la investigació judicial per un cas de presumpte prevaricació i tràfic d’influències en el projecte de la central eòlica de L’Ametlló. El 5 de desembre, el diaria ARA publicava que uns veïns afectats havien portat el cas a fiscalia, denunciant que la tinent d’alcalde Carme Bladé, que treballa en un dels parcs eòlics, havia negociat contractes amb els propietaris. L’alcaldessa, Maria Cinta Llaó, assegura que han actuat correctament, i que la regidora no va negociar res amb ningú.
Llaó ha remarcat que no van presentar al·legacions contra L’Ametlló perquè el projecte tenia set aerogeneradors al terme de l’Ametlla de Mar, i només tres molins al Perelló. L’alcaldessa s’ha mostrat disgustada perquè el tema ha arribat als tribunals.
Amb tot, l’alcaldessa ha celebrat que la polèmica no ha afectat la convivència al poble, i ha agraït les mostres de suport que han rebut.
Llaó ha afirmat que el govern d’Esquerra és contrari a la massificació eòlica, i que volen modificar el pla urbanístic per intentar blindar el terme davant de nous projectes. Amb el primer decret de renovables, al Perelló van presentar-se disset projectes de parcs eòlics.
En canvi, el govern del Perelló veu bé el projecte per ampliar i repotenciar el parc eòlic de Colladetes. Els 54 molins actuals es reduiran a 13 o 14 torres, més modernes i més altes. L’Ajuntament del Perelló, que el 2022 tindrà un pressupost d’uns 4,3 milions, ingressa cada any una mitjana de 259.000 euros pels impostos municipals dels tres parcs eòlics.