La xarxa d’atenció infantojuvenil de salut mental a les Terres de l’Ebre va atendre l’any passat 1.941 pacients, un 21% més respecte al 2021. Aquest increment es relaciona amb els nous serveis integrals, d’atenció domiciliària i xarxa comunitària que permeten arribar a casos que defugen de l’atenció convencional.
Els joves i infants són atesos a casa i reben una intervenció individual, però també familiar. Amb el Programa d’Intervenció en Crisi (PIC) s’ha aconseguit la reinserció escolar de tots els pacients.
D’altra banda, el programa GUIA també intervé en “l’entorn natural” de l’infantil o jove, però disposa d’un equip multidisciplinari que permet disposar d’una visió àmplia del problema de salut mental del pacient. Amb aquest programa s’ha aconseguit reduir el risc de conductes delictives i distorsions greus.
Des de la Fundació Pere Mata s’ha destacat la posada en marxa al territori d’uns programes que permeten accedir a serveis de salut mental, treballar en xarxa i millorar els resultats assistencials.
També des del departament de Salut s’ha destacat el compromís del govern amb la salut mental.