La Guerra Civil va obrir moltes portes a les dones per poder exercir de fotoperiodistes. Així ho va explicar la llicenciada en Periodisme i doctora en Mitjans de Comuniacació i Cultura per la UAB, Teresa Ferré a la conferència organitzada per l’associació de memòria històrica Alcalde Josep Rodriguez. La conferència, titulada “Quan elles agafaren la càmera: dones fotoperiodistes a la Guerra Civil”, es va realitzar amb motiu del Dia Internacional de les Dones aquest dijous a Tortosa.
Durant l’acte es van referenciar diferents fotoperiodistes com Gerda Taro, que va venir com a corresponsal de la revista francesa “Vu” i firmava, juntament amb la seva parella, baix el pseudònim de Robert Capa. També se’n va parlar de Kati Horna, que treballava per la oficina d’informació i propaganda de la CNT (Confederació Nacional del Treball) i la FAI (Federació Anarquista Ibèrica). Ferré va remarcar que actualment s’està apreciant més el treball d’aquestes dones.
L’any 2015, Ferré i els seus companys van publicar un llibre anomenat “Reporters gràfics”, la primera monografia sobre l’ofici de fotoperiodista a Barcelona durant la Guerra Civil. En aquest també se’n parla de referents catalanes com Ana Maria Martínez Sagi.