La Federació Catalana de Futbol i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra s’han reunit a la seu central de l’FCF, a Barcelona, per reforçar, per segona temporada consecutiva, la col·laboració conjunta i coordinada entre les dues entitats i continuar treballant en la campanya #JoJugoNet, la qual s’impulsa a través de les xarxes socials.
Així doncs, en la reunió s’han repassat les dades estadístiques de la temporada 2021-2022, s’ha planificat aquest curs fent la previsió de les zones on s’ha detectat que poden haver-hi incidents i s’ha acordat mantenir un document en temps real d’incidències, compartint informació comuna entre l’FCF i Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, la temporada passada es van registrar 27 incidents en recintes esportius de futbol que van acabar amb denúncia administrativa o penal, entre els quals destaquen la introducció, consum i venda de begudes alcohòliques, realització d’actes violents o irrompre al terreny de joc sense autorització, majoritàriament. És a dir, que dels més de 150.000 partits que es van jugar a Catalunya durant tota la temporada, aquests incidents només suposen el 0,018%.
El coordinador de l’esport dels Mossos d’Esquadra, l’intendent Josep Saumell, ha explicat que “la col·laboració amb l’FCF és extraordinària, ja que treballem en la mateixa línia. El que volem tots és un futbol sa, sense cap tipus de violència. Parlem de prop de 5.000 partits cada cap de setmana i intentem cobrir els llocs on no arriba la Federació que són, sobretot, els assistents a un esdeveniment esportiu i tot el personal que no és federat. Per això fem un treball conjunt, també amb la DGAS, i hem d’aprofundir en el que ja estem fent”.
Per la seva part, el secretari general de l’FCF, Oriol Camacho, ha remarcat que “la Policia ens ajuda molt perquè fa una tasca molt efectiva d’identificació i de sanció a aquelles conductes contràries a la llei de l’esport. En definitiva, tenim un objectiu comú: que a les grades no hi hagi violència, ni racisme, ni xenofòbia, ni intolerància de cap naturalesa”.
Futures accions conjuntes
Una de les noves mesures que es vol implementar és la planificació d’una jornada de formació, al mes de novembre, adreçada a clubs de Primera i Segona Catalana sobre seguretat i protocols de protecció de menors. Així com seguir treballant en la formalització d’un protocol de col·laboració signat i documentat.
Prohibició d’accés als recintes esportius
Recordem que en la darrera reunió, en la qual també va estar present la Direcció General d’Administració de la Seguretat (DGAS) al mes de gener, es va acordar notificar a l’FCF les sancions administratives contra espectadors que tenen prohibit l’accés a un recinte esportiu a Catalunya. Durant la temporada passada, es va prohibir l’accés a un recinte esportiu a un total de 37 persones.
La Federació Catalana de Futbol, al seu torn, informa a tots els clubs qui són aquestes persones, per poder complir i garantir l’execució de la sanció, i evitar d’aquesta manera la seva entrada als camps, pistes i pavellons d’arreu del territori català. L’objectiu és fer un front comú per identificar els espectadors que tenen actituds reiterades que perjudiquen el bon desenvolupament d’un partit de futbol o de futbol sala.
La reunió ha estat encapçalada pel secretari general de l’FCF, Oriol Camacho, i el coordinador de l’esport dels Mossos d’Esquadra, l’intendent Josep Saumell. Així mateix, també hi ha assistit la directiva de l’FCF Mònica Garcia.
Font i foto: FCF