Un total de 2.128 persones han visitat ja l’exposició ‘Frederic Mauri. Un traç rebel, 1963-1978’ a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa, una mostra que va obrir el passat 30 de novembre i que resta oberta fins al 20 d’abril.
L’exposició fa un repàs a la primera etapa figurativa de l’artista, marcada per la crítica i en què aborda temes com el món rural, el treball, la violència, la repressió o la Guerra del Vietnam. Dissabte es va presentar el catàleg de l’exposició, un llibre de 126 pàgines que recull imatges de les 67 peces que formen la mostra, així com una entrevista inèdita a l’artista. La presentació del catàleg va anar a càrrec del comissari de l’exposició, Sergi Plans i del conservador del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Àlex Mitrani.
“L’exposició i l’edició del catàleg són dues accions Mauri ens va deixar, un llegat que és un orgull per Tortosa i per l’art contemporani i reivindicatiu de tot el país”, va manifestar l’alcalde. Mauri, conjuntament amb què per justícia i memòria havíem d’impulsar com a ciutat, per tal de dignificar tot el llegat que Frederic l’escriptor Manuel Pérez Bonfill, va impulsar el moviment cultural i artístic multidisciplinari MACLA-65, un grup de caràcter realista amb forta vocació social i popular, reivindicatiu i d’oposició al règim franquista, del qual també van formar part els pintors Jaume Rocamora i Albert Fabà, l’escultora Cinta Sabaté, l’escriptora Zoraida Burgos i Agustí Forner, entre altres.
‘Frederic Mauri. Un traç rebel, 1963-1978’ consta d’una seixantena d’obres entre dibuixos, gravats i pintures de l’artista tortosí que ens mostren l’obra més desconeguda i el seu vessant més compromès. La major part d’aquestes obres provenen de l’estudi de l’artista, també de la col·lecció d’art del Museu de Tortosa, del Museu Nacional d’Art de Catalunya i de col·leccions particulars.