La Terra Alta és una de les comarques de les Terres de l’Ebre, i en el conjunt de Catalunya, que més està patint el despoblament. Macroprojectes com la instal·lació de parcs eòlics, o la baixa inversió en infraestructures que millorin els serveis dels municipis són la principal causa del seu deteriorament. També el poc suport de les administracions en defensar l’àmbit rural, ja que és el principal motor econòmic. Però municipis petits com Prat de Comte desenvolupen polítiques per revertir aquest èxode i ofereixen tot un ventall de possibilitats per retornar la vida als pobles i que no es converteixin en viles fantasma.
Parlem amb una família que es va establir a Prat de Comte pocs dies abans de l’inici de la pandèmia, i expliquen la seva experiència i adaptació al poble.
Prat de Comte és un micropoble de la Terra Alta de menys de 200 habitants, situat als peus del Parc Natural dels Ports. Viu principalment de l’agricultura i l’ecoturisme. Diposa d’una borsa d’habitatge, escola, casal, supermercat, i altres serveis bàsics per acollir-se. Amb la futura arribada de la fibra òptica, des de la regidoria de Repoblament creuen que ajudarà el retorn al poble perquè fomentarà el teletreball.