Alba Tejera (Nord-XAL) / Albert Pascual // FORCALL

Víctor Amela i Julio Carbó han presentat el llibre "Capità Groc" a Forcall. Una publicació que plasma amb fotografies de Julio Carbó alguns escenaris i moments de la novel·la "La Filla del Capità Groc", del mateix Víctor Amela.

L'acte es va celebrar al convent dels Dominics d'aquest municipi dels Ports, que no oficialitzava cap esdeveniment des de 1986. Molts forcallencs i gent d'altres pobles de la comarca es van reunir per celebrar aquesta cita, a la que no va faltar el mateix Capità Groc.

Per a la presentació es va comptar amb l'ajuda de l'ajuntament i els veïns voluntaris per donar-li un nou format a la història del guerriller combinant la imatge amb el text per apropar-la encara més al públic general. La idea de complementar les fotos de Carbó amb el text d'Amela, és una idea que va nàixer arran del premi que van atorgar-li per la novel·la.

Un emotiu acte que va servir per redescobrir el convent dels Dominics de Forcall, desconegut pels mateixos veïns del poble que feia 30 anys que no el veien per dins. Un escenari que ha de servir per fer un homenatge tant al "Groc" com al poble del Forcall.

Una presentació festiva a l'antic convent que va sorprendre per la gran quantitat de participants: Tomás Penarrocha "El Groc", les Danses típiques de Forcall, la "Santantonà", o la rogativa de Sant Cristòfol de Saranyana van ser les protagonistes d'aquesta presentació.

Les fotografies de Julio Caró romandran exposades fins al 15 de setembre al mateix Convent dels Dominics de Forcall.

Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter

A LA CARTA


MÉS PROGRAMES

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Canal21ebre.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació