Albert Pascual / Manolo Velázquez // ADNURV

Pilar Montesó és diplomada en Infermeria i llicenciada en Sociologia. Actualment, és professora de la Facultat d'Infermeria de la URV al campus Terres de l'Ebre. Imparteix les assignatures d'Infermeria en la persona gran, suport a la dependència i a la salut de la persona cuidadora, pràctiques de simulació clínica i pràctiques clíniques en unitats d'atenció geriàtrica. Són assignatures del Grau d'Infermeria i també del Màster d'Envelliment i del Màster de Ciències de la Infermeria de la URV.

Però Pilar Montesó també destaca pel seu treball com a investigadora activa per la URV. L'eix central de la seua recerca és al voltant de la fibromiàlgia. De fet va publicar el 2017 el llibre 'Compartir experiencias, combatir el dolor: Una visión de la fibromialgia desde el ámbito «bio-psico-social»', juntament amb el reumatòleg Dr. Lluís Roselló Aubach, que abordava la fibromiàlgia des de diferents perspectives.

Tot i això, va fer la tesi doctoral sobre el suïcidi i la depressió amb una perspectiva de gènere: 'Salud mental y género: Causas de la depresión en las mujeres'. De fet, sobre este tema el 2015, Publicacions URV li va publicar el llibre: 'La Depresión en las Mujeres: una aproximación multidisciplinar desde la perspectiva de género', resultat d'un treball acurat de reflexió i de millora dels resultats de la tesi doctoral, on s'indaga les causes i conseqüències que té la depressió, ressaltant les qüestions culturals i socials que han quedat gairebé sempre en segon pla en la majoria de les investigacions.

Ara mateix lidera un projecte d'investigació juntament amb el Luther College dels Estats Units i la Clínica Mayo sobre la fibromiàlgia amb homes. I està a punt de treure un altre llibre 'Síndromes de Sensibilización Central y Actividad Física', on s'analitza, entre altres aspectes els beneficis de l'exercici físic en malalties cròniques com la fibromiàlgia.

Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter

A LA CARTA


MÉS PROGRAMES

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Canal21ebre.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació